Boskamp over Overmars (Antwerp): 'Hij zei: ik ga echt niet meer terug naar Ajax'

Boskamp over Overmars (Antwerp): 'Hij zei: ik ga echt niet meer terug naar Ajax'

5 februari - 22:08
2

Jan Boskamp weet het zeker: Marc Overmars keert niet meer terug bij Ajax. De technisch directeur van Royal Antwerp FC zette de deur onlangs zelf op een kier.

Overmars domineerde vorige week de headlines, nadat hij vertelde dat Ajax hem tot twee keer toe probeerde te verleiden tot een terugkeer. Wim Kieft vindt het onbegrijpelijk dat de Amsterdamse club Overmars, die vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag, hem in de armen wilde sluiten. Wesley Sneijder ziet geen beren op de weg. "Hij doet dat nu niet meer", doelt hij op het de dingen die Overmars in het verleden bij Ajax deed.

"En hij kan het snel herstellen bij Ajax", gaat hij verder. "Dat is zijn kracht. Hij heeft een fout begaan en een straf gekregen, daarna is het klaar." Sneijder vraagt zich wel af of Overmars het zelf nog wil. "Nee, dat zei die al een keer bij Antwerp", stelt Boskamp. "Hij zei: ik ga echt niet meer terug. Nu zegt die in de krant (tegen de NOS, red.) dat hij misschien over een jaar of vijf à zes weer trek heeft."

Een rentree in Amsterdam sluit Overmars niet uit. "Ik weet het niet. Amsterdam voelt als mijn stad. Ik koester hele mooie herinneringen aan mijn Ajax-tijd, maar mijn fysieke houdbaarheid is korter geworden. Dan ga je misschien ook andere keuzes maken in het leven", zei hij