Begrip voor Xavi na Barcelona-beslissing: De zwaarste job ooit

Begrip voor Xavi na Barcelona-beslissing: "De zwaarste job ooit"

5 februari - 19:01

Ronald Koeman spreekt openhartig over de mentale belasting van het trainen FC Barcelona. In Goedemorgen Eredivisie op ESPN reageert Ronald Koeman op de uitlatingen van Xavi Hernández, die aangaf dat het een "aanslag is op zijn geestelijke gezondheid" om trainer te zijn van FC Barcelona.

"Het is de zwaarste job die ik ooit gehad heb," verklaart Koeman. "En ik begrijp Xavi goed. Het verschil tussen ons is dat ik strijd met de president had en dat heeft hij niet. Maar wanneer het niet lekker gaat en je geen prijzen wint dan is de omgeving niet aangenaam."
 
De voormalig verdediger van FC Barcelona merkt op dat zelfs iconen zoals Pep Guardiola hebben erkend dat het trainerschap bij Barcelona zijn tol kan eisen. "Als Catalaan en kind van de club heeft hij zelf ook wel gemerkt dat speler zijn zoveel leuker en mooier is dan trainer zijn." Koeman benadrukte dat zijn eigen tijd als Barcelona-coach mentaal veeleisend was en noemde het zelfs "redelijk een aanslag".

Xavi volgde eind 2021 de toen ontslagen Ronald Koeman op. Afgelopen jaar leidde hij Barça naar de landstitel, dit seizoen staan de Catalanen op een derde plaats met vijftig punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.