Rits na Anderlecht – Gent: “Beelden niet gezien, moet zeker ook een fout zijn”

Rits na Anderlecht – Gent: “Beelden niet gezien, moet zeker ook een fout zijn”

5 februari - 15:56
21

Mats Rits blikt terug op de 1-0 overwinning van RSC Anderlecht tegen KAA Gent. De voormalige middenvelder van Club Brugge geeft aan dat het een belangrijke zege was voor paars-wit tegen De Buffalo’s. Na de match was de arbitrage opnieuw onderwerp van discussie in de Jupiler Pro League.

Rits begint zijn verhaal door te vertellen voer het belang van de zege van Anderlecht op Gent. “We hadden dit jaar nog niet gewonnen, dus het was heel belangrijk dat we de drie punten pakten. Zeker tegen KAA Gent, toch een rechtstreekse concurrent voor Play-off I”, citeert Sporza Rits.

Er ontstond tussen Gent en Anderlecht opnieuw veel commotie rondom de arbitrage. “Toen de ref naar het scherm ging, heb ik hem gevraagd of hij de beelden van donderdag gezien had toen wij een lichte penalty tegen kregen. Ik heb de beelden niet gezien, maar het moet zeker ook een fout zijn”, aldus Rits.

Rits sluit af door zijn analyse over de match te geven na Anderlecht – Gent. Volgens Rits speelde Anderlecht in de eerste helft goed, maar had Anderlecht in de tweede helft eerder afstand moeten nemen.

“We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. In de laatste 10 à 15 minuten speelde Gent alles of niks en kregen wij ook nog wat mogelijkheden. Onze tweede goal was blijkbaar ook geen buitenspel”, besluit Rits.