Clubmededeling KAA Gent: 'Geen juridische grond voor klacht door menselijke fout'

Clubmededeling KAA Gent: 'Geen juridische grond voor klacht door menselijke fout'

5 februari - 13:55 Laatste update: 14:56
30

KAA Gent gaat geen klacht indienen bij het Referee Department. Hierdoor blijft de afgekeurde goal van Julien De Sart tegen RSC Anderlecht onbetwist. KAA Gent legde via de officiële kanalen uit waarom het indienen van een klacht zinloos is.

Volgens Gent bestaat er geen juridische basis voor een claim. 'Het is duidelijk dat de scheidsrechterlijke leiding resultaatbepalende fouten gemaakt heeft. Niet enkel de supporters, maar ook het bestuur, de sportieve staf en de spelers van KAA Gent zijn verontwaardigd over het afgekeurde doelpunt van Julien De Sart. Het gaat hier evenwel om beoordeling en interpretatie van de arbitrage (menselijke fouten), en niet om fouten tegen het reglement (scheidsrechterlijke dwaling). Daarom is er geen juridische grond voor een klacht', schreef Gent.

De Buffalo's willen het onderwerp liever in breder verband bespreken, om zich daarna op de volgende wedstrijd te concentreren. 'KAA Gent heeft al meermaals een oproep gedaan voor een fair en consistent verloop van de competitie, in het belang van alle clubs. Het onbegrip en ongenoegen bij vele voetbalfans is sindsdien niet verminderd, wel integendeel. Om naar een verbeterde werking te streven, zal onze club dit thema blijven op de agenda zetten bij de Pro League en de KBVB. KAA Gent blijft intussen ontgoocheld achter, maar focust nu op de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge', aldus Gent.

Na het verlies tegen Paars-Wit staat KAA Gent op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League. Royal Antwerp FC heeft De Buffalo's gepasseerd na hun overwinning op Club Brugge.