Overmars 'boos' en 'verbitterd' door Ajax-gebeurtenissen: 'Zat tegenover hem...'

Overmars 'boos' en 'verbitterd' door Ajax-gebeurtenissen: 'Zat tegenover hem...'

4 februari - 23:41
6

Marc Overmars is 'heel boos' en 'verbitterd' door zijn vertrek bij Ajax. Dat zag NOS-onderzoeksjournalist Guido van Gorp, toen hij in gesprek ging met de directeur van Royal Antwerp FC. Van Gorp was één van de journalisten die verantwoordelijk is voor het recente NOS-artikel dat over Overmars naar buiten kwam.

De NOS kwam afgelopen week met een groot stuk over Overmars. Daarin onthulden meerdere partijen, onder wie de oud-voetballer zelf, dat hij meerdere keren benaderd is voor een terugkeer bij Ajax. Van Gorp was degene die Overmars interviewde. "We hebben hem benaderd voor een reconstructie", zegt de onderzoeksjournalist van de sportredactie bij Studio Voetbal. "We wilden weten: hoe is dat vertrek van twee jaar geleden precies gegaan?"

"Dan zit je tegenover hem, in Epe. Zijn vrouw naast hem, zijn woordvoerder naast hem. Je ziet gewoon: dit is een hele boze man", zegt Van Gorp. "Hij is enorm verbitterd over wat er bij Ajax is gebeurd. Hij voelt zich buiten die club geduwd door de toenmalige rvc (het bestuur, nvdr.). Hij wijst heel erg naar anderen, maar je zou het ook om kunnen draaien: deze hele affaire is natuurlijk begonnen bij Marc Overmars. Als hij niet die appjes had gestuurd en zich niet op een bepaalde manier had gedragen op de werkvloer bij Ajax, dan hadden wij hier nu niet over Overmars gepraat. Dan had hij waarschijnlijk nog als technisch directeur bij Ajax gezeten."

Overmars werd recent ook wereldwijd voor één jaar geschorst door de FIFA. Volgens Van Gorp is dat op basis van één aanklacht, terwijl Overmars veel meer vrouwen lastig zou hebben gevallen bij Ajax. "Ajax kreeg een melding van een vrouw. Ajax heeft een tuchtprocedure in gang gezet en heel veel informatie gegeven aan die instanties. Ajax zei ook: bij ons leeft het beeld dat tien tot vijftien vrouwen last hebben gehad van Marc Overmars."

"Maar ja, je hebt ook een juridische werkelijkheid. Daarbij draait alles om bewijs. Bij de tuchtinstantie hebben zich geen vrouwen gemeld. Ze hebben verder geen bewijs kunnen vinden, het was allemaal anoniem. Daardoor hebben ze zich uiteindelijk toegespitst op die ene vrouw die zich had gemeld met het bewijs. Overmars is dus vanwege die ene kwestie geschorst", besluit de journalist.