Atlético pakt nog laat punt in derby, geen Vermeeren

Atlético pakt nog laat punt bij Real dankzij Llorente, Vermeeren niet van de bank

4 februari om 23:00

Atlético Madrid heeft mede voor een late verrassing gezorgd tegen stadsgenoot Real Madrid. De Koninklijke was op weg naar een overwinning op Los Rojiblancos, maar door een late treffer van Marcos Llorente werd het 1-1. Axel Witsel werkte de volledige partij af, Arthur Vermeeren kwam niet van de bank af.

Een paar minuten voor de aftrap moest Real-trainer Carlo Ancelotti nog een wisseling doorvoeren in zijn elftal: Vinícius Júnior was niet fit genoeg om in de basis te beginnen, waardoor Díaz mocht starten. Na twintig minuten bewees de Spanjaard zijn waarde: na een vlotte combinatie kreeg Díaz de bal voor zijn voeten. Hij aarzelde niet en schoot de 1-0 tegen de touwen.

In het restant van de wedstrijd bleef Real Madrid dominant. In de tweede helft was Díaz zelfs dicht bij zijn tweede treffer, maar die viel niet. Daarvoor werd een goal van Atlético-verdediger Stefan Savić afgekeurd door de VAR. Uiteindelijk scoorde Atlético toch nog: invaller Memphis gaf een knappe assist en Llorente rondde af: 1-1. In tegenstelling tot zijn eerste wedstrijd, toen Vermeeren een helft mocht meespelen, bleef het Antwerp-product deze keer aan de bank gekluisterd. Rond minuut 70 had Diego Simeone zijn vijf wissels al opgebruikt.

Door het gelijkspel loopt Real Madrid niet uit op achtervolger Girona, dat dit weekend ook punten morste. Het gat blijft nu slechts twee punten. Atlético blijft vierde staan in de Spaanse competitie.