Woede bij regering van Hongkong door Messi: 'Alle voetbalfans enorm teleurgesteld'

Woede bij regering van Hongkong door Messi: 'Alle voetbalfans enorm teleurgesteld'

4 februari - 17:51
3

De regering van Hongkong overweegt momenteel serieus om acties te ondernemen richting de organisator van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Inter Miami en Hongkong XI. De reden: de afwezigheid van sterspeler Lionel Messi

Het vriendschappelijke affiche in het Hongkong Stadium was volledig uitverkocht, maar uiteindelijk werden de 38.000 aanwezige fans teleurgesteld. Messi bleef vanwege een hamstringblessure negentig minuten aan de kant. Dat werd op z'n zachtst gezegd niet echt gewaardeerd. 

Diverse fans, waarvan sommigen meer dan honderd euro hadden betaald voor een kaartje, scandeerden dat ze dat bedrag terug wilden. Ook David Beckham, mede-clubeigenaar van Inter Miami, was het mikpunt nadat hij de boze fans probeerde te bedanken voor hun komst. 

De regering van Hongkong overweegt om wedstrijdorganisator Tatler Asia slechts een deel van de subsidie uit te betalen. Er was in totaal een slordige twee miljoen euro toegekend voor het evenement. 'Nu Messi niet heeft gespeeld, zijn de regering en alle voetbalfans enorm teleurgesteld over de regeling van de organisator. De organisatie is de fans een verklaring verschuldigd', zo is te lezen.