Koeman over voormalig Antwerp-target

Koeman over mogelijk pensioen voormalig Antwerp-target: 'Goed en superfit'

4 februari om 15:14

Ronald Koeman wil Daley Blind absoluut nog niet afschrijven voor het EK in Duitsland. De 33-jarige centrumverdediger, die eerder sterk in de belangstelling van Royal Antwerp FC stond, krijgt regelmatig kritiek. De bondscoach van Nederland is nog altijd tevreden over zijn prestaties in Spanje. Koeman wil niks beloven, maar hij geeft Blind wel goede hoop.

"Ik ga niet zeggen dat ik hem sowieso ga meenemen", vertelt Koeman over Blind na een vraag van Hans Kraay jr. in Goedemorgen Eredivisie. "Alleen kijk je natuurlijk wel naar spelers die op meerdere posities kunnen spelen." Blind speelde al 104 interlands voor het Nederlands elftal. Met zijn club Girona is de verdediger verwikkeld in een spannende titelstrijd met Real Madrid.

In Spanje speelt Blind als centrumverdediger, maar bij het Nederlands elftal speelt hij voornamelijk als linksback. Volgens Koeman is die positie ook degene waar hij zich op moet focussen. "Als je de laatste interlandperiodes ziet, is hij altijd linksback geweest. Dat is zijn positie en dat weet hij. Ook de ontwikkeling van Quilindschy Hartman op die positie is goed geweest. Blind bewijst in Spanje iedere week dat hij goed is en superfit is. Het is ook een geweldige jongen om mee te werken."