Kompany verijdelt verlies Burnley met knappe comeback tegen Fulham

3 februari - 18:01
2

Vincent Kompany en Burnley hebben in eigen huis een belangrijk punt gepakt tegen Fulham. Na 45 minuten voetballen leek zijn ploeg nochtans op weg naar verlies, maar Fofana kon daar verandering in brengen: 2-2.

Vincent Kompany heeft het al even moeilijk in de Premier League en had na slechts één overwinning in de laatste partijen een goed resultaat nodig tegen Fulham. Al snel werd echter duidelijk dat het ook zaterdag geen gewonnen partij ging worden.

De bezoekers konden al na zeventien minuten voetballen vieren en zagen Joao Palhinha op aangeven van Andreas Pereira de eerste treffer scoren. Enkele minuten later leek de partij al helemaal beslist met een doelpunt van Muniz. Burnley, met onder meer Sander Berge, Lyle Foster en Vitinho in de basis moesten in de tweede helft voor een grote verandering gaan zorgen.

Kompany slaagde er ook in om zijn jongens in de tweede helft beter voor de dag te laten komen. Hij moet vooral Fofana bedanken, die met twee doelpunten (waarvan eentje in het absolute slot) uiteindelijk nog voor een punt kon zorgen.

Burnley staat na het gelijkspel nog steeds op een negentiende plek in de stand. Luton wist verrassend een punt te pakken tegen Newcastle, waardoor Burnley nu al op zeven punten van een veilige plek in de stand staat.