Asian Cup over voor Suzuki, Watanabe & Machida, Iran doet het in minuut 96

3 februari - 14:40 Laatste update: 14:51
8

Japan zal dit jaar de Asian Cup niet winnen. In de kwartfinales verloor het immers met 2-1 van Iran. Alireza Jahanbakhsh scoorde de beslissende treffer in de 96e minuut vanaf elf meter.

Bij Japan begon STVV-doelman in de basis. Koki Machida (Union) en Tsuyoshi Watanabe bleven de volledige match op de bank. Via Didemassa Morita klom Japan op voorsprong, maar na de pauze kantelde de partij in het voordeel van Iran.

Buitenspeler Mohammad Mohebi tekende tien minuten na rust voor de gelijkmaker, waarna Iran wilde doordrukken. Het land liet diverse kansen onbenut en de wedstrijd stevende af op een verlenging. Er kwamen vier minuten extra tijd bij en in de slotminuut kreeg Iran een penalty. Jahanbakhsh stond achter de bal en schoot zijn land naar de halve finales van de Azië Cup.

Union, STVV en KAA Gent zien dus dra hun spelers terugkeren van de Asian Cup. Iran stoot door en neemt het in de halve finales op tegen Qatar of Oezbekistan. Dat komen we later op zaterdag te weten.