Overmars (Antwerp) krijgt advies over Ajax-terugkeer: 'Koesteren, niet teruggaan'

Overmars (Antwerp) krijgt advies over Ajax-terugkeer: 'Koesteren, niet teruggaan'

3 februari - 12:56

Vrijdag vertelde Marc Overmars in een interview met de NOS, dat Ajax hem tot twee keer toe wilde terughalen bij de club. De beleidsbepaler wees zelf twee keer af en dat vindt René van der Gijp heel verstandig. De Nederlandse analist vindt dat Overmars de eer aan zichzelf moet houden.

"Hij moet het ook niet meer doen", reageert Van der Gijp in Vandaag Inside op het interview. "Weet je wat het is, hij had Matthijs de Ligt, hij had Frenkie de Jong, Donny van de Beek en dan haalde hij ook nog Dusan Tadic, Daley Blind, Sébastien Haller en Hakim Ziyech. Natuurlijk heeft Erik ten Hag het prima gedaan, maar ze hadden ook echt een heel goed elftal. Dat moet hij koesteren. Wat hij bij Ajax heeft gedaan moet hij koesteren en hij moet lekker verder gaan."

Tafelgenoot Johan Derksen is het niet eens met Van der Gijp. Volgens de analist moest Ajax Overmars altijd terugnemen als de mogelijkheid zich voordoet. "Dat vind ik heel verstandig. Ajax had hem überhaupt al niet weg moeten sturen. Maar zijn terugkeer gaat natuurlijk puur om geld. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf natuurlijk, dus het gaat gewoon om geld."