Van Praag doet Ajax-deur dicht voor Overmars: 'Of ik zijn terugkeer uitsluit? Ja'

Van Praag doet Ajax-deur dicht voor Overmars: 'Of ik zijn terugkeer uitsluit? Ja'

2 februari - 20:45
1

Michael van Praag sluit een terugkeer van Marc Overmars bij Ajax uit. Vrijdag kwam naar buiten dat de technisch directeur van Royal Antwerp FC twee keer gepolst is voor een terugkeer in Amsterdam, maar voor rvc-voorzitter Van Praag is dat onbespreekbaar.

Vlak na zijn ontslag werd Overmars gevraagd om terug te keren bij Ajax, terwijl er na de exit van Sven Mislintat opnieuw contact werd gezocht. Van Praag benadrukt echter dat hij niet denkt aan een comeback van Overmars. "Er zijn misschien wel meer mensen uit de vereniging Ajax die hem hebben gevraagd of een terugkeer bespreekbaar is. Maar daar heb ik niet zo veel mee te maken: bij ons is het in ieder geval niet bespreekbaar. Of ik uitsluit dat Marc Overmars in mijn periode terugkeert bij Ajax? Ja", is de rvc-voorzitter duidelijk tegenover de NOS.

Danny Blind was één van de aanjagers van een mogelijke terugkeer van Overmars. "Danny Blind heeft dat op persoonlijke titel gedaan", reageert Van Praag daarop. "Is het gek dat Danny Blind contact heeft met Marc Overmars? Nee, want Danny behartigt samen met een bedrijf de belangen van zijn zoon Daley. Marc Overmars heeft op een bepaald moment laten weten dat hij eventueel, misschien wel geïnteresseerd was in een overgang van Daley naar Royal Antwerp FC. Dat hij daardoor contact heeft met Danny en misschien nog steeds wel heeft, zou heel goed kunnen."

Van Praag benadrukt dat Blind niet in dienst was bij Ajax, toen hij Overmars polste voor een terugkeer. "U moet horen: het is een privéactie van Danny Blind. Hij was niet benoemd in de raad van commissarissen en heeft dit dus nooit namens Ajax gedaan. Je zou het aan Danny zelf moeten vragen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.