'RSC Anderlecht trekt naar BAS na beslissing over herspelen van partij tegen Genk'

'RSC Anderlecht trekt naar BAS na beslissing over herspelen van partij tegen Genk'

2 februari - 19:19 Laatste update: 19:21
143

De saga over de partij tussen KRC Genk en RSC Anderlecht is nog niet voorbij. Nadat bekend raakte dat de match herspeeld moet worden, heeft paars-wit nu beslist om naar het BAS te stappen.

Dat weet men bij Het Laatste Nieuws. Eerder deze maand werd beslist om de partij tussen RSC Anderlecht en KRC Genk te laten herspelen na de VAR-dwaling in die wedstrijd. Genk won de juridische strijd en het Professional Referee Department besloot om de wedstrijd opnieuw te laten spelen. Anderlecht gaat nu echter in beroep.

Bij Anderlecht sprak men van een "verbijsterende beslissing" en liet het al snel blijken niet tevreden te zijn. Het kondigde toen ook aan beroep aan te tekenen, wat enkele dagen later uiteindelijk ook is gebeurd. Eerder trok Club Brugge ook al na het BAS na de beslissing om KV Mechelen - Club Brugge niet te laten herspelen na de scheidsrechterlijke dwaling in die wedstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.