Vanhaezebrouck haalt andermaal uit: Er had een hoop opgelost geweest kunnen zijn

Vanhaezebrouck haalt andermaal uit: "Er had een hoop opgelost geweest kunnen zijn"

2 februari - 23:00
18

Hein Vanhaezebrouck is andermaal bijzonder kritisch geweest deze weken. De trainer van KAA Gent durft weleens vaker uit te halen en heeft het vizier nu gericht op zijn voormalige scouting.

Gent is in de laatste dagen bijzonder actief geweest op de transfermarkt en haalde onder meer defensieve versterking in huis. Volgens Vanhaezebrouck was dat eigenlijk al in juni het plan, maar gebeurde dat onder meer door ingrepen van de voormalige scouting niet.

"Er had een hoop opgelost kunnen zijn, hadden we beter voorbereid geweest", is hij streng op zijn persbabbel. "In Kortrijk kwamen ze elke keer spelers weg halen, maar dan stonden er altijd al vier klaar. Dat was daar nooit een probleem", aldus Vanhaezebrouck.

Hij richt daarmee het vizier onder meer op Samuel Cardenas, die in het verleden al in de clinch kwam met Vanhaezebrouck en inmiddels is vertrokken bij de club. Volgens Vanhaezebrouck hebben de ingrepen van de scouting ook voor problemen gezorgd. "We waren niet klaar, voor whatever. We zijn nu een nieuwe weg ingeslagen maar dat had ik voorspeld in de meeting met het nieuwe hoofd scouting: de tijd was te kort was. Voordien waren we niet klaar", besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.