Koita pikt de draad weer vrolijk op bij STVV: Het doet deugd om terug te zijn

Koita pikt de draad weer vrolijk op bij STVV: "Het doet deugd om terug te zijn"

2 februari - 16:43
1

Maandagavond werkte hij nog een achtste finale af op de Afrika Cup, donderdag bezorgde hij KAA Gent een nieuwe nachtmerrie in 2024. Aboubakary Koita blijft even hard verder denderen doorheen de Jupiler Pro League als voor Nieuwjaar. Daar is hij zelf nog het meest in de wolken over.

De voorbije weken beleefde de 25-jarige geboren Antwerpenaar het avontuur van zijn voetballeven. Met het bescheiden Mauretanië schopte de kersverse international het tot in de knock-out-fase van de Afrika Cup. Bovendien wist hij in de groepsronde ook te scoren, nota bene met een heerlijk afstandsschot. Zijn typerende stijl viel nu dus ook buiten onze landsgrenzen te bewonderen.

Intussen vertoeft Koita opnieuw in Sint-Truiden. Een wintertransfer kwam er niet, maar daar had hij zelf ook geen behoefte aan. "Het doet deugd om terug te zijn, blij dat ik het team kon helpen, blij met de drie punten. Het publiek heeft me lief, ik heb hen ook lief", aldus Koita bij Sporza. De aanvaller stond er uitdrukkelijk op om de fans te bedanken.

Mogelijk slaat Koita komende zomer wel munt uit zijn uitstekende prestaties. Met twee late treffers tegen Gent krikte hij zijn seizoenstotaal op tot dertien stuks. Zo beleeft de man met de vele nationaliteiten veruit het meest productieve jaar uit zijn carrière.