Riemer over klacht RWDM: ''Schaf VAR dan af, als dit het pad is dat we inslaan''

Riemer over klacht RWDM: ''Schaf VAR dan af, als dit het pad is dat we inslaan''

2 februari - 10:50 Laatste update: 11:41
179

Nadat KRC Genk gelijk kreeg en een wedstrijd mocht herspelen, heeft ook RWDM een klacht ingediend om dit te bewerkstelligen. RSC Anderlecht-trainer Brian Riemer ziet een vergelijkbare ontwikkeling en uit zijn mening over de klacht en de VAR.

Riemer herinnert zich de tijd voordat de VAR werd ingevoerd. ''Vroeger maakte de scheidsrechter een fout, werd daar een week over gediscussieerd in de kranten en ging iedereen door naar de volgende wedstrijd. Nu wordt bij elke beslissing het boekje met reglementen bovengehaald in de hoop de wedstrijd te laten herspelen'', vertelde Riemer aan Het Laatste Nieuws.

De trainer pleit voor het afschaffen van de VAR. ''Schaf de VAR dan af, als dit het pad is dat wij met het Belgisch voetbal willen bewandelen. Want bij gelijk welke verkeerde beslissing van scheidsrechter of VAR moet een wedstrijd worden herspeeld'', zei Riemer.

Nu kan het Belgische voetbal nog terug volgens de oefenmeester. ''We hebben nog steeds een kans om het juiste te doen, als iedereen zijn gezond verstand gebruikt'', aldus Riemer.

Anderlecht staat momenteel op de 2e plek in de Jupiler Pro League, met 4 punten voorsprong op nummer 3 Club Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.