Man Utd dankt jongeling Mainoo na extreem late zege in ware voetbalthriller

2 februari - 07:35
1

Manchester United heeft weer een belangrijke driepunter binnen gesleept. The Mancunians pakten in een ware thriller in het Molineux Stadium een 3-4 zege op Wolverhampton Wanderers. De laatste twee goals vielen pas in de uiterste slotseconden.

Marcus Rashford werd door Ten Hag weer in genade aangenomen nadat hij tegen Newport County buiten de selectie werd gelaten. De aanvaller werd in Belfast gespot met flink wat drankjes achter de kiezen, maar volgens zijn coach is die zaak 'intern afgehandeld'. Rashford betaalde het vertrouwen van Ten Hag wel direct uit, want binnen vijf minuten lag zijn openingsgoal al in het net.

United bleef daarna dominant en verdubbelde de voorsprong al snel. De in goede vorm verkerende Rasmus Højlund was na 22 minuten de maker van de 0-2. Voor de twintigjarige Deen was het zijn derde goal in de laatste drie wedstrijden. Na rust was het even wachten op de actie totdat de bal op de stip ging voor Wolves. Pablo Sarabia pakte het cadeautje uit en zorgde ervoor dat een comeback weer mogelijk was.

Man Utd-coach Ten Hag besloot daarna Scott McTominay in te brengen en die was, niet voor het eerst dit seizoen, de reddende engel. Hij maakte vlak na de penalty van Sarabia de 1-3, waardoor de wedstrijd wel in het slot bleek. Niets was echter minder waar, want via Max Kilman kwam de thuisploeg nog terug tot 2-3.

Wolves dacht zelfs nog een puntje in eigen huis te houden. Pedro Neto maakte in de laatste minuut de 3-3 na balverlies van Antony. Dit bleek echter niet genoeg voor een resultaat van de thuisploeg. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd was het de jonge Kobie Mainoo die alsnog de winnende maakte voor Man Utd. Het talent ontplofte van vreugde na zijn eerste Premier League-goal.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.