OFFICIEEL: Burnley haalt het van Feyenoord, extra back voor Kompany

OFFICIEEL: Burnley haalt het van Feyenoord, extra back voor Kompany

2 februari - 00:36
1

Lorenz Assignon is officieel speler van Burnley. De Fransman tekent een huurcontract tot het eind van dit seizoen in de Premier League. Voor zijn move naar Engeland stond Assignon lange tijd op de radar bij Feyenoord.

Bij de Rotterdammers was Assignon samen met Kevin Mbabu een belangrijke kandidaat voor de rechtsbackpositie. Nadat Feyenoord echter de vraagprijs van tien miljoen euro hoorde, schrok de clubleiding zich rot. De huidige nummer twee van de Eredivisie wilde Assignon in eerste instantie ook alleen huren met een optie tot koop, maar die deal is nu dus naar Burnley gegaan.

Naast Feyenoord grijpen ook Galatasaray, Bournemouth en Olympique Marseille mis bij de Franse verdediger. Assignon was bij Stade Rennes geen basisspeler weer, waardoor hij op tijdelijke basis mocht vertrekken en daar profiteerde Vincent Kompany van. De 23-jarige Fransman doorliep de jeugdopleiding van de Franse club en trok in zestig wedstrijden het shirt van het eerste elftal aan. Zijn contract bij Stade Rennes loopt nog tot de zomer van 2027.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.