'Last minute-move brengt Zweeds talent toch naar Engeland in plaats van Barcelona'

'Last minute-move brengt Zweeds talent toch naar Engeland in plaats van Barcelona'

1 februari - 23:20

Lucas Bergvall gaat op het laatste moment toch niet naar FC Barcelona. Het zeventienjarige Zweedse talent leek al dagen rond met de Catalanen, maar na een spectaculaire coup trekt Tottenham Hotspur nu aan het langste eind. Bergvall vliegt vrijdag naar Engeland om zijn transfer af te ronden, aldus The Athletic.

Tottenham Hotspur is inmiddels akkoord met zijn huidige club Djurgarden over een transfersom van tien miljoen euro plus bonussen. Bergvall vliegt vrijdag naar Engeland voor zijn medische keuring en tekent dan voor vijf jaar in Londen. De Zweed zal in de zomer pas aansluiten bij de selectie van Spurs. De Deense technisch directeur van Tottenham, Johan Lange, zou Bergvall uiteindelijk over de streep hebben getrokken.

Bergvall leek al lange tijd rond met Barcelona. De Zweed was al in de Catalaanse geweest en had daar al mensen ontmoet. Uiteindelijk is hij toch op het allerlaatste moment geswitcht naar een avontuur in Engeland. Barça zou in eerste instantie zeven miljoen euro betalen voor Bergvall, maar de Catalanen blijven nu plots met lege handen achter. In een eerder stadium werd ook PSV in de wandelgangen genoemd als mogelijke bestemming voor de Zweed.

De zeventienjarige Bergvall staat al lange tijd te boek als één van de grootste talenten van Zweden. In zijn thuisland wordt hij regelmatig vergeleken met Frenkie de Jong, maar met de Nederlander zal hij dus voorlopig nog niet samenspelen.