Tienkoppig Gent ziet Kums uitvallen en verliest kansloos van STVV

Tienkoppig Gent ziet Kums uitvallen en verliest kansloos van STVV

1 februari - 22:27
24

KAA Gent blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Nadat het eerder niet voorbij Club Brugge, KV Mechelen en KVC Westerlo geraakte verliest het nu van STVV. Het werd 4-1.

Bij KAA Gent nog steeds geen Hong, Watanabe of Tissoudali terwijl de Buffalo's het tegen STVV ook zonder Hugo Cuypers moesten doen. Nieuwe aanwinst Sonko begon dan weer op de bank bij de bezoekers.

STVV eiste het balbezit aanvankelijk op en leek dat ook al vroeg beloond te zien worden met een doelpunt. Mathias Delorge had na een kwartier voetballen de bal maar voorbij ex-ploegmaat Schmidt te tikken, maar besloot naast.

Voor Gent ging het van kwaad naar erger toen ook Sven Kums nog geblesseerd uitviel en Archie Brown uiteindelijk ook rood kreeg na een (lichte) slag richting STVV-middenvelder Fujita. Een echte klap was het echter niet voor Gent, dat nog wist te scoren na een uitstekende trap van Pieter Gerkens.

STVV begon ook als een speer aan die tweede helft en werd uiteindelijk ook beloond voor de goede intenties. Al vroeg na de pauze kon Stayen vieren en bracht Zahiroleslam de Kanaries weer op gelijke hoogte.

De thuisploeg bleef ook daarna de betere ploeg en ging nog op zoek naar die tweede treffer. Op het uur greep Vanhaezebrouck in met de komst van Abdullahi, Sonko en Samoise. Dat hielp echter niet. STVV bleef baas én wist te scoren. Het was opnieuw Zahiroleslam die scoorde en STVV zo op voorsprong bracht.

Een wake-up call bleek het niet voor Gent. De Buffalo's ondergingen het spel helemaal en zagen invaller Koita de partij in het slot nog beslissen met de 3-1 en 4-1 eindstand.