'Ajax wil meewerken aan transfer Akpom (ex-STVV) en komt met tegenvoorstel'

'Ajax wil meewerken aan transfer Akpom (ex-STVV) en komt met tegenvoorstel'

1 februari - 20:42
1

Ajax heeft het eerste bod van Nottingham Forest op Chuba Akpom afgeslagen. De Amsterdammers staan wel open voor een vertrek van de 28-jarige ex-spits van STVV en zijn met een tegenvoorstel gekomen, melden Fabrizio Romano en De Telegraaf.

Nottingham klopte donderdag, op Deadline Day, in de Johan Cruijff Arena aan. De nummer zestien van de Premier League deed een huurvoorstel, met een optie tot koop. Ajax zou daardoor vijftien à zestien miljoen euro aan Akpom kunnen verdienen. Dat blijkt niet genoeg, maar de Amsterdammers nemen wel aan de onderhandelingstafel plaats.

Het tegenvoorstel van Ajax bedraagt zeventien miljoen euro. Daarnaast wil de club meer zekerheid dat Nottingham de Engelsman uiteindelijk moet kopen. De Premier League-club wilde de koopoptie bij een bepaald aantal duels automatisch lichten. Dat aantal wil Ajax 'fors naar beneden brengen en ook een koopverplichting voor Nottingham bij degradatie uit de Premier League', aldus De Telegraaf.

Voorlopig vindt Nottingham dat tegenvoorstel 'onacceptabel', klinkt het. Saillant detail: de club hangt een puntenstraf boven het hoofd vanwege 'het schenden van de regels rond winstgevendheid en duurzaamheid', zo maakte de Engelse bond eerder deze maand bekend. Handhaving dreigt daarmee een flinke klus te worden.

Het is afwachten of er nog beweging komt tussen beide partijen. Akpom zelf heeft zijn zinnen op een terugkeer naar zijn thuisland gezet.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.