Hugo Mallo heeft mogelijk mascotte betast

'Oud-aanvoerder van Celta vervolgd voor aanranden van mascotte tegenstander'

31 januari om 20:26

Voormalig Celta de Vigo-aanvoerder Hugo Mallo moet terechtstaan omdat hij beschuldigd wordt van het betasten van een vrouw. De vrouw in kwestie was verkleed als mascotte van een rivaliserend team.  

Het nieuws over Mallo wordt gemeld door diverse media, waaronder Marca. Het incident zou zich voltrokken hebben voor een competitiewedstrijd in 2019. De 32-jarige verdediger, tegenwoordig uitkomend voor het Braziliaanse Porto Alegre, zou enkele minuten voor de aftrap de borsten van de vrouw hebben aangeraakt. Zij droeg een parkietenkostuum om tegenstander Espanyol te vertegenwoordigen. 

De zaak tegen Mallo, die het wangedrag zelf stellig ontkent, is aanvankelijk afgezegd. De beslissing werd later in hoger beroep vernietigd. Het Spaanse medium AS meldde dat de Spanjaard tegen de rechtbank heeft gezegd dat de tv-beelden van het incident niet kunnen bewijzen dat hij iets verkeerd heeft gedaan. De rechtbank oordeelde echter dat de beelden wel voldoende waren om voor de rechter te verschijnen. Aankomende juni zal uitspraak worden gedaan.