Paulista van Valencia naar Atlético Madrid

OFFICIEEL: Atlético heeft beet en haalt bikkelharde leider als ploegmaat Vermeeren

31 januari om 13:39

Atlético Madrid heeft een nieuwe verdediger gevonden bij competitiegenoot Valencia. Gabriel Paulista maakt officieel de overstap naar de Spaanse hoofdstad. De bikkelharde verdediger tekent een contract tot het eind van dit seizoen en vervoegt Arthur Vermeeren op training.

Paulista is een ervaren verdediger die er al honderden wedstrijden in La Liga en de Premier League op heeft zitten. De 33-jarige mandekker speelde vóór Valencia nog voor Villarreal, Arsenal en het Braziliaanse EC Vitória. Namens de Londenaren kwam Paulista tot 64 duels, maar bij Valencia speelde hij veruit zijn meeste wedstrijden. In totaal trok hij 220 keer het shirt van de Spaanse club aan.

Bij Atlético moet Paulista een extra optie worden voor de defensie, nu Caglar Söyüncü vertrokken is naar Fenerbahçe. Paulista staat bekend als bikkelharde verdediger die bij Valencia werd gezien als een waar clubicoon. Zo stond hij in tranen langs het veld toen de club bijna degradeerde en stapte hij van het veld toen zijn ploeggenoot racistisch werd bejegend. Diezelfde passie zal hij nu proberen overbrengen op Vermeeren en co.