Geruchten over transfer van Koita naar Engeland: 'Maar daar is niets van aan'

Geruchten over transfer van Koita naar Engeland: 'Maar daar is niets van aan'

31 januari - 13:31

Aboubakary Koita lijkt zijn boerenseizoen uit te doen bij Sint-Truiden. De aanvaller speelde een uitstekende heenronde met De Kanaries en trok die lijn door met Mauritanië op de Afrika Cup. Een Brits gerucht koppelde hem aan Watford FC, maar volgens Sacha Tavolieri is dat al ontkracht.

In Engeland klonk het via onbevestigde berichten alsof Koita woensdag of donderdag een verbintenis bij Watford zou tekenen. Die ploeg komt uit in de Championship. Niets van aan, beweert Tavolieri. De Waalse journalist beweert dat Koita de (mogelijke) overeenkomst met zijn Engelse aanbidder ontkend heeft. Zonder verdere ontwikkelingen blijft hij gewoon op Stayen.

Daar zullen de Truiense fans bijzonder gelukkig van worden. Koita is de aanvalsleider van STVV en schoot dit seizoen al elf keer raak in de Jupiler Pro League. Vooral zijn verschroeiende afstandsschot doet tegenstander pijn. Dat mochten ook enkele doelmannen op de Afrika Cup ondervinden. Koita leidde Mauritanië er naar de knock-out-fase, mede door zelf knap raak te schieten. In de achtste finales strandde het schip echter.