Genk strikt Nkuba (ex-Charleroi): Nu is onze kern opnieuw compleet

Genk strikt Nkuba (ex-Charleroi): "Nu is onze kern opnieuw compleet"

31 januari - 11:59 Laatste update: 14:42

KRC Genk heeft zich versterkt met de 22-jarige rechtsachter Ken Nkuba, die zijn handtekening zette onder een contract tot de zomer van 2028. Nkuba, een Belgisch jeugdinternational, komt over van Charleroi en wordt gezien als de speler die de leemte moet opvullen die Daniel Munoz achterliet. 

In zijn carrière bij Charleroi speelde Nkuba 61 wedstrijden, waarin hij vijf doelpunten en zeven assists op zijn naam zette. Hoewel hij eerder dit seizoen kampte met een zware knieblessure, is hij de laatste weken weer in actie gekomen voor de Zebra’s. Genk hoopt Nkuba snel speelgerechtigd te krijgen voor het aanstaande duel tegen OH Leuven. 

De kans hierop lijkt reëel, maar officiële bevestiging volgt pas op woensdag. Dimitri de Condé, Head of Football bij Genk, toont zich tevreden met de aanwinst en benadrukt Nkuba's kwaliteiten. "Ken is een jongen met een enorm loopvermogen en explosiviteit. Dat koppelt hij aan goeie voeten en offensieve kwaliteiten”, lezen we in Het Nieuwsblad. “Die optelsom aan kwaliteiten was voor ons doorslaggevend om vol voor hem te gaan. Met zijn aanstelling is onze kern opnieuw compleet," aldus De Condé.

Ook Nkuba zelf is enthousiast over zijn overstap. "Ik was onder de indruk van het project dat Genk heeft uitgestippeld. Genk is een topclub in België. Dit is dan ook een mooie stap in mijn carrière." Met Nkuba aan boord hoopt Genk op verdere successen en versterking van zijn positie in het Belgische voetbal. "Ik ben erg gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen aan het team en samen met mijn nieuwe ploeggenoten mooie resultaten neer te zetten. Het voelt goed om hier te zijn en ik ben klaar voor de uitdaging," besluit Nkuba.