'Bayern München denkt aan Ajax-aanvoerder Bergwijn'

ESPN: Bayern overweegt bij Ajax aan te kloppen door blessure Coman

30 januari om 21:31
Laatste update: 30 januari om 21:40

Bayern München heeft zijn oog laten vallen op Steven Bergwijn, zo meldt ESPN. Der Rekordmeister zoekt naar nieuwe vleugelaanvallers nu Kingsley Coman en Serge Gnabry met blessures kampen en de aanvoerder van Ajax staat op het lijstje.

Bergwijn lijkt niet de topkandidaat. In eerste instantie probeert Bayern een deal te sluiten met Granada over Bryan Zaragoza. De 22-jarige Spaanse international tekende in december al een vijfjarig contract in de Allianz Arena, maar die verbintenis gaat pas komende zomer in. De Bundesliga-kampioen probeert hem nu eerder los te weken, maar de La Liga-club ligt dwars. Daardoor wordt er naar alternatieven gekeken.

Daarbij valt dus de naam van Bergwijn. De Duitse grootmacht heeft zich nog niet officieel gemeld bij Ajax, weet ESPN. Een vertrek van de 26-jarige aanvaller zou een aderlating zijn voor de Amsterdammers, met de transferdeadline én de Eredivisie-topper tegen PSV voor de deur. Voor Bergwijn zou Bayern een droombestemming zijn. Hij zou onder meer herenigd worden met Harry Kane, met wie hij bij Tottenham Hotspur al samenspeelde.

Eerder deze maand meldde De Telegraaf dat een vertrek van Bergwijn niet geheel onbespreekbaar is voor Bergwijn. Wel wilden de Amsterdammers bijna het aankoopbedrag terugverdienen, dus rond de dertig miljoen. Of Ajax er nu nog zo over denkt, is onduidelijk. Er is immers weinig tijd meer om nog een vervanger te halen. Bergwijn heeft een contract tot medio 2027 in de Johan Cruijff Arena.

Bayern zag Coman afgelopen weekend uitvallen en hij staat naar verwachting zeker twee maanden aan de kant. Daarnaast ontbreekt Gnabry al enkele weken. Ook over zijn fitheid zijn zorgen. De Duitse international wordt op z'n vroegst eind februari terugverwacht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.