Boycot boeren dreigt voor match Westerlo: ''Maar match nog niet op de helling''

Boycot boeren dreigt voor match Westerlo: ''Maar match nog niet op de helling''

30 januari - 15:35 Laatste update: 17:21
3

Fans wachten in spanning af over de situatie rondom de wedstrijd tussen KVC Westerlo en Cercle Brugge van dinsdagavond. Lokale boeren willen de wedstrijd namelijk boycotten met een blokkade. Guy Van Hirtum, de burgemeester van Westerlo, vertelde er meer over.

De burgemeester deelde de situatie mee. ''Op de grenzen van gemeente is er voorlopig een boerenprotest'', vertelde Van Hirtum aan Sporza.

Mogelijk zijn supporters slachtoffer van het protest. ''Ik heb ook te horen gekregen dat ze de wedstrijd willen gebruiken om een statement te maken, maar dat risico heb je momenteel bij elk evenement'', voegde de burgemeester toe.

Zover is het echter nog niet. ''Voorlopig heb ik dus ook nog geen bevestiging gekregen dat men rekening houdt met een effectieve boycot. Dus de uitspraak dat de wedstrijd op de helling zou staan, is toch te fors momenteel'', aldus Van Hirtum.

KVC Westerlo bevindt zich momenteel op de 11e plaats in het Jupiler Pro League-klassement. Cercle Brugge staat op de 7e plaats.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.