Mertens openhartig over einde als voetballer en verdere toekomstplannen

Mertens openhartig over einde als voetballer en verdere toekomstplannen

29 januari - 21:00
3

Rode Duivel Dries Mertens is dinsdagavond de centrale gast in het VTM-programma Sergio Over De Grens. Daarin is hij openhartig over zijn einde als profvoetballer en verdere toekomstplannen. “Ik heb ook wel heel veel zin om te stoppen met voetballen.”

Mertens verwacht wel dat het Turkse Galatasaray SK zijn eindstation is. “Ik heb de mooiste job ter wereld en ik geniet nog elke dag van voetballen”, vertelde Mertens. Toch kijkt hij er ook naar uit om te stoppen en meer vrijheid te hebben. Na zijn pensioen wil hij “eerst echte rust vinden, een huisvader zijn”.

Later zou Mertens graag iets beginnen om jonge voetballers te helpen investeren en goed met hun geld om te gaan. “Zes op tien voetballers gaan immers failliet en dat irriteert mij”, aldus de 109-voudige Rode Duivel. “Je begint eigenlijk pas te sparen vanaf 25, 26 jaar, maar dan heb je nog maar 6, 7 jaar carrière. Dat is veel te laat.” Mertens vertelt dat hijzelf het geluk heeft gehad de juiste mensen te hebben ontmoet op het juiste moment die hem daarin geholpen hebben.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VTM (@vtm.be)