Van Hooijdonk verbaasd door PSV-opstelling: ''Lang is vijf keer beter dan Lozano''

Van Hooijdonk verbaasd door PSV-opstelling: ''Lang is vijf keer beter dan Lozano''

29 januari - 14:05
7

Pierre van Hooijdonk vindt dat voormalig Club Brugge-aanvaller Noa Lang de beste linksbuiten is die PSV op dit moment heeft. De analist heeft geen hoge pet op van Hirving Lozano, die zaterdag de voorkeur kreeg boven Lang op links. Van Hooijdonk zou tegen Ajax in ieder geval weer met Lang spelen.

Lozano was in het duel met Almere City één van de aanvallers die wat tegenviel bij de Eindhovenaren. Volgens Van Hooijdonk is dat begrijpelijk en te herleiden aan zijn gebrek aan groei. "Lozano is nog dezelfde type speler als die hij was in zijn eerste periode bij PSV. Hij heeft geen extra stappen doorgemaakt in zijn ontwikkeling. Hij is een opportunist pur sang." Lozano maakte dit seizoen vijf goals en gaf twee assists in achttien officiële duels voor PSV.

Voor Van Hooijdonk zou de keuze tussen Lang en Lozano een uitgemaakte zaak zijn. "Dan zie ik Lang op tien spelen en Lozano op links. Maar Lang is vijf klassen beter dan Lozano aan de linkerkant. Als je kijkt naar de topper tegen Ajax, ik kan me niet voorstellen dat Lang dan op tien moet spelen en dat Lozano op links blijft staan."

Trainer Peter Bosz koos tegen Almere City voor een variant in zijn opstelling. Lozano speelde vanaf links, Luuk de Jong in de spits en Johan Bakayoko op rechts. Lang begon dus vanaf het middenveld. De vraag is alleen of hij überhaupt mee kan spelen tegen de Amsterdammers. Lang moest zich tegen Almere laten wisselen door een blessure. Maandag wordt gekeken hoe ernstig deze kwetsuur is.

Noa Lang speelde in totaal 125 officiële wedstrijden voor Club Brugge. Daarin was de Nederlander 38 keer trefzeker en wist hij 34 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.