Anderlecht redt in slotfase een punt tegen Union, bizarre match voor Vertonghen

28 januari - 20:28 Laatste update: 20:41
110

RSC Anderlecht en Union SG hebben in een spannende Brusselse derby met 2-2 gelijkgespeeld. Namens Union wisten Gustaf Nilsson en Mohamed Amoura te scoren. Namens Anderlecht kwamen aanvoerder Jan Vertonghen en Thorgan Hazard tot scoren.

In de 22e speelronde van de Jupiler Pro League ging koploper Union SG op bezoek bij RSC Anderlecht. In de beginfase was het aan Anderlecht, paars-wit had het meeste balbezit. Bij de eerste kans van de match wist Union direct op voorsprong te komen. Vertonghen ging de mist in bij Anderlecht, Nilsson bedankte en passeerde doelman Kasper Schmeichel.

Na het doelpunt van Union leek het vertrouwen weg te zijn achterin bij Anderlecht. Anderlecht kon aanvallend weinig brengen en in de 29e minuut was het opnieuw raak voor Union. Vertonghen was het opnieuw kwijt bij Anderlecht. Amoura reageerde snel en duwde de bal voorbij Schmeichel in het doel.

Het antwoord kwam van Anderlecht en Vertonghen. De aanvoerder was erop gebrand om zijn fouten recht te zetten. Via een rake kopbal wist de Rode Duivel de aansluitingstreffer te maken voor Anderlecht in de 34e minuut.

We gingen rusten bij een 1-2 voorsprong voor Union. De voorsprong was terecht te noemen, het meeste gevaar in de Brusselse derby kwam van Union. In de start van de tweede helft waren de kansen schaars tussen Anderlecht en Union.

Halverwege de tweede helft waren er over en weer kansen tussen Anderlecht en Union, vooral de koploper was een aantal keer dichtbij. In de slotfase besloot Anderlecht om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De kansen stapelden zich op en in de 91e minuut wist Hazard voor de gelijkmaker te tekenen nadat de bal bleef hangen bij een vrije trap.

In de absolute slotfase wisten Anderlecht en Union niet meer de beslissende treffer te forceren. De match eindigde op een 2-2 gelijkspel tussen Anderlecht en Union.