Trainerscarrousel Barça begonnen

Barcelona zoekt opvolger Xavi: Enrique, Klopp en coach Real Sociedad genoemd

28 januari om 19:23

FC Barcelona zou Real Sociedad-trainer Imanol Alguacil gepolst hebben om het roer van Xavi Hernández over te nemen na de zomer. Ook Luis Enrique en Jürgen Klopp worden genoemd als mogelijke opvolgers. Na de 3-5 nederlaag van Barça tegen Villarreal kondigde Xavi aan na dit seizoen te stoppen.

Volgens de Spaanse journalist Gerard Romero staat de trainer van Real Sociedad op het lijstje van FC Barcelona. Alguacil heeft een contract tot 30 juni 2025, dus het lijkt in principe niet gemakkelijk om een overeenkomst te sluiten. Vooral omdat de club uit San Sebastián niet zomaar hun trainer kwijt wil raken.

Ook de naam van de voomalige Barça-coach Luis Enrique zou zijn gevallen, meldt het Spaande medium Diario SPORT. Luis Enrique zelf heeft de deur open gelaten voor een terugkeer naar FC Barcelona, maar zijn succesvolle start bij PSG kan de beslissing bemoeilijken. Desalniettemin lijkt hij een kandidaat te zijn, met steun van zowel spelers als fans.

De geruchten over wie de gekozen persoon zal zijn om vanaf 1 juli de leiding over de bank van FC Barcelona over te nemen na het vertrek van Xavi, lieten niet lang op zich wachten. De eerste die zich uitsprak was de coach van het Barça B-team, Rafa Márquez. Hij bood zichzelf aan als mogelijke kandidaat. Binnen de club wordt de Mexicaanse coach momenteel niet beschouwd als de meest geschikte opvolger.

De trainerscarrousel in Catalonië is in ieder geval begonnen. Jürgen Klopp zou de droomkandidaat van Joan Laporta zijn. Het kan niet worden uitgesloten dat de voorzitter van Barça alles op alles zet in een poging om de coach van Liverpool te overtuigen, stelt Gerard Romero. Ondanks dat Klopp zelf heeft aangegeven dat hij minimaal een sabbatical van een jaar wil nemen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.