Matte Smets zou bij STVV willen blijven ondanks interesse van KAA Gent

Smets heeft boodschap voor STVV en KAA Gent: "Wil voor deze club vechten"

29 januari om 13:08
Laatste update: 29 januari om 13:08

Er bestond nog weinig twijfel over: Matte Smets zou STVV verlaten en naar KAA Gent trekken. Al bleek dat voorbarig. Smets zelf zou zich in zijn sas voelen bij STVV en de Limburgers nog niet meteen willen verlaten.

Vrijdag raakte bekend dat Smets zelf bedenktijd had gevraagd omtrent zijn transfer. De jonge centrale verdediger zou zich naar verluidt nog niet genoodzaakt voelen om STVV nu al te verlaten. Volgens Sacha Tavolieri is STVV nu optimistisch dat Smets tot het einde van het seizoen zal blijven.

Slecht nieuws voor Hein Vanhaezebrouck, die de afgelopen periode luidkeels aandrong op defensieve versterking. In de afgelopen periode is gebleken dat de afwezigheid van Jordan Torunarigha – die ondertussen teruggekeerd is – en Tsuyoshi Watanabe de Buffalo’s parten speelde, waarna een nieuwe centrale verdediger op de shortlist staat in Gent.

Update: De geruchten over Matte Smets worden door Het Nieuwsblad bevestigd. De verdediger blijft tot aan het einde van het seizoen bij STVV en zal geen wintertransfer naar KAA Gent maken.

Update: Nu heeft Matte Smets op de officiële kanalen zelf ook meer tekst en uitleg gegeven. "Ik wil de boodschap zelf aan jullie vertellen. Ik wil zeker nog voor deze club vechten. Ik blijf bij STVV", klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.