Verrassend nieuws uit Spanje: Na dit seizoen gaat Xavi vertrekken bij Barcelona

Verrassend nieuws uit Spanje: Na dit seizoen gaat Xavi vertrekken bij Barcelona

27 januari - 22:15
7

Groot nieuws uit Spanje: Xavi Hernández vertrekt na dit seizoen als trainer van FC Barcelona. Dat maakt de 44-jarige oefenmeester na afloop van het met 3-5 verloren duel met Villarreal CF bekend.

De druk op Xavi nam de voorbije weken al flink toe. De trainer heeft nu besloten dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij Barcelona. "Op 30 juni ga ik de club verlaten", zegt hij tegen Spaanse media. "Het is een besluit waar ik het met de president (Joan Laporta, red.) over heb gehad. Barça moet een nieuwe weg inslaan."

"De club heeft een nieuwe dynamiek nodig", gaat Xavi verder. "We hebben een punt bereikt dat we niet terug kunnen. Het is tijd voor verandering. Als een Culé denk ik dat dit het juiste moment is om weg te gaan."

Xavi volgde eind 2021 de toen ontslagen Ronald Koeman op. Afgelopen jaar leidde hij Barça naar de landstitel, dit seizoen staan de Catalanen op een derde plaats, tien punten achter aartsrivaal Real Madrid. Eerder deze maand versloeg De Koninklijke de ploeg van Xavi nog met 4-1 in de finale van de Super Cup.

Als speler kwam Xavi tot 767 wedstrijden voor Barcelona. De clubicoon speelde tussen 1998 en 2015 bij de club. Tot dusver stond hij 122 als trainer langs de lijn bij een officiële wedstrijd van Barça.