Spektakel in Spanje: Barcelona onderuit na achtklapper tegen Villarreal

27 januari - 21:00
11

FC Barcelona heeft zaterdagavond met 3-5 verloren van Villarreal CF. De Catalanen kwamen knap terug van een 0-2 achterstand, al werd de voorsprong in de slotfase uit handen gegeven.

Barcelona startte uiterst zwak. Villarreal kwam al vroeg op voorsprong, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel. Hoewel Barça het betere van het spel had, waren de grootste mogelijkheden voor de bezoekers. Geheel onterecht was de 0-1 van Gerard Moreno vlak voor rust dan ook niet.

Het werd nog erger voor Barcelona, want Villarreal verdubbelde vlak na rust de marge. De ploeg van Xavi Hernández leek af te stevenen op een nederlaag, tot Ilkay Gündogan op het uur iets terugdeed. De 1-2 bracht Barça tot leven en zorgde ervoor dat de wedstrijd weer helemaal open lag. Acht minuten na de aansluitingstreffer tekende Pedri voor de gelijkmaker.

Barcelona was los en ging naarstig op zoek naar de winnende. Die viel al snel. Drie minuten na de 2-2 zorgde een eigen goal van Eric Bailly voor de Catalaanse voorsprong. Barcelona wilde het duel volwassen uitspelen, maar slaagde daar niet in. Vijf minuten voor tijd kwam Villarreal via Gonçalo Guedes langszij. Beide ploegen gingen in de slotfase voor de winst, maar de gelijke stand bleef op het scorebord staan. Diep in de blessuretijd wees de scheidsrechter nog naar de strafschopstip in het voordeel van Barcelona wegens hands, maar dit werd teruggedraaid door de VAR.

Daarmee was het nog steeds niet gespeeld. In minuut negen (!) van de blessuretijd maakte Alexander Sørloth de 3-4. Aan de andere kant had Ronald Araújo de gelijkmaker op de schoen, maar zijn poging vond het net niet. In een alles-of-niets-slotfase maakte Villarreal in de twaalfde minuut van de extra tijd ook nog de 3-5.

Op de ranglijst verliest Barcelona door de remise terrein op koploper Real Madrid. De achterstand op de aartsrivaal is na 21 speelrondes negen punten.