Moris hekelt RSCA-fans tijdens Union-Anderlecht: “Wij geven goede voorbeeld”

Moris hekelt RSCA-fans tijdens Union-Anderlecht: “Wij geven goede voorbeeld”

26 januari - 18:13
31

Terwijl Union Saint-Gilloise zich verheugt over de bekerwinst op Anderlecht, uit doelman Anthony Moris zijn bezorgdheid over het gebrek aan respect tijdens het duel. De doelman van Union reageert op RTBF.

Moris, die in het middelpunt van de aandacht stond toen Anderlecht-supporters bekers naar hem gooiden, betreurde het gedrag van de uitfans. "Er was duidelijk een gebrek aan opvoeding en respect. We moeten niet vergeten dat we naar de stadions gaan om naar de actie te kijken, niet om dat te zien."

Moris bekritiseerde het fysieke ‘geweld’ van supporters. "Ik vind het niet erg dat mijn doel en de fans van de tegenpartij zo dicht bij elkaar staan, dat hoort bij het spektakel. Maar zolang het verbaal is en niet fysiek."

Hij wees op de rol van clubs in het voorkomen van dergelijk gedrag en prees de supporters van Union. "Ik ben blij om te zien dat onze supporters het goede voorbeeld geven en respect tonen bij elke wedstrijd. De fans weerspiegelen wat de club probeert te bereiken en velen zouden hun voorbeeld moeten volgen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.