Vanhaezebrouck: Surdez bij selectie, Torunarigha twijfelgeval, streep door Nurio

Vanhaezebrouck: "Surdez bij selectie, Torunarigha twijfelgeval, streep door Nurio"

26 januari - 16:07
1

KAA Gent kan wel een opsteker gebruiken. 2024 ging van start met twee nederlagen tegen Club Brugge en KV Mechelen, mede door de impact van de vele afwezigen. Voor het competitieduel met KVC Westerlo mag Hein Vanhaezebrouck toch al een klein lichtpuntje aankondigen, met name Franck William Surdez.

Gent kondigde donderdag de komst aan van Surdez, een revelatie uit de Zwitserse tweede klasse. Die is in een mum van tijd speelgerechtigd geraakt. Vanhaezebrouck liet op zijn persconferentie namelijk verstaan dat Surdez in de selectie zal zitten voor speeldag 22. Westerlo past dus maar beter op, want de aanvaller liet in Zwitserland negen doelpunten en zeven assists noteren.

Verder hoopt Vanhaezebrouck nog op een andere 'nieuwkomer', al klinkt diens naam een pak bekender in de oren. Jordan Torunarigha is immers (bijna?) weer klaar voor de dienst na een blessure. "Jordan heeft deze week met de groep meegetraind, we zullen zien of hij ook fit geraakt voor de match", aldus Vanhaezebrouck. Ook Nurio Fortuna is opnieuw neergestreken in Gent. De Angolees was opgeroepen voor de Afrika Cup. Hoewel zijn land doorstootte naar de achtste finales, moest Nurio het vliegtuig terug naar België nemen, want hij liep een letsel op. Op Nurio hoeft Gent tegen Westerlo daarom niet te rekenen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.