OFFICIEEL: Na Klopp vertrekt ook technisch directeur bij Liverpool

26 januari om 13:44

Naast Jürgen Klopp en zijn technische staf vertrekt ook Jorg Schmadtke bij Liverpool. De technisch directeur verlaat de club over een week, na de winterse transferperiode. 

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach zal Liverpool het dus zonder Schmadtke moeten doen. De 59-jarige Duitser had eerder een soortgelijk portefeuille bij Wolfsburg, Köln, Hannover en Alemannia Aachen en tekende in mei van vorig jaar bij Liverpool een contract voor drie maanden. De samenwerking werd met een paar maanden verlengd, maar komt nu tot een eind. Schmadtke was tijdelijke de opvolger van Julian Ward. 

Op de clubwebsite reageert Liverpool op de beëindiging van de samenwerking. "We bedanken hem voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld vanaf vorige zomer. Hij heeft een waardevolle bijdrage geleverd, zowel wat betreft de steun die hij aan Jürgen Klopp gaf als de hulp en begeleiding die werd gegeven aan onze uitstekende voetbalafdeling."

"Liverpool is een heel bijzondere club, dus het is een enorme eer voor mij geweest om hier te mogen werken", reageert Schmadtke zelf. "Ook al wist ik vanaf het begin dat het maar voor een korte periode zou zijn. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen en bied mijn beste wensen aan voor de rest van het seizoen."

Het is nog niet duidelijk wie de technische zaken bij Liverpool over gaat nemen.