Rubiales riskeert celstraf voor kus na WK-finale

'Controversiële kus na WK-finale levert Rubiales mogelijk jarenlange celstraf op'

25 januari om 15:35

De zaak rond Luis Rubiales is mogelijk nog niet klaar. De Spaanse onderzoeksrechter die zich over de zaak buigt, wil dat er een proces komt tegen de voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalband.

Rubiales raakte in opspraak toen hij na de WK-winst van de Spaanse vrouwenploeg een speelster op de mond kuste. Jenni Hermoso, de speelster in kwestie, gaf tijdens haar getuigenis deze maand nogmaals aan dat de kus ongewenst was en zonder wederzijdse toestemming plaatsvond.

Onderzoeksrechter De Jorge concludeert dan ook dat de kus, vol op de mond, zonder toestemming werd gegeven, en dat trainer Vilda zijn speelster Hermoso probeerde over te halen om geen zaak te maken van de situatie, zo valt te lezen in het persbericht van Audiencia Nacional.

Rubiales kan nog in beroep gaan tegen de beslissing, waardoor het niet zeker is dat hij voor de rechter zal moeten verschijnen. Inmiddels is hij vertrokken als voorzitter, ondanks dat hij in eerste instantie weigerde af te treden. Naar eigen zeggen was hij 'slachtoffer van een disproportionele campagne'. Rubiales zou in aanmerking kunnen komen voor een celstraf van vier jaar.