De achtste finales van de Afrika Cup, geen JPL-spelers tegenover elkaar

De achtste finales van de Afrika Cup, geen JPL-spelers tegenover elkaar

24 januari - 23:59 Laatste update: 25 januari - 10:00
6

Alle groepsmatchen van de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust zitten erop. Dit betekent dat de achtste finales bekend zijn. Lazare Amani (Union SG), Raphael Onyedika (Club Brugge), Alhassan Yusuf (Royal Antwerp FC), Bilal El Khannouss (KRC Genk), Tarik Tissoudali (KAA Gent), Hervé Koffi (Sporting Charleroi), Joris Kayembe (KRC Genk), Mory Konaté (KV Mechelen), Amadou Diawara (RSC Anderlecht), Nurio Fortuna (KAA Gent) en Aboubakary Koita (STVV), mogen hun kunsten gaan vertonen in de achtste finale van de Afrika Cup.

Koita tegenover Kaapverdië
Er zijn geen JPL-spelers die in de achtste finale van de Afrika Cup tegenover elkaar staan. Koita neemt het in de achtste finale met Mauritanië op tegen Kaapverdië. Dit belooft een zware opgave te worden, Kaapverdië maakt indruk dit toernooi en Mauritanië wist zich maar nipt te plaatsen.

Koffi neemt het op tegen Mali
Doelman Koffi gaat met Burkina Faso de strijd aan met Mali. Het belooft een interessante krachtmeting te worden. Beide landen weten zich tot nu toe degelijk te tonen op de Afrika Cup in Ivoorkust. Het is de vraag of de doelman van Sporting Charleroi zijn doel kan schoonhouden tegen Mali.

Onyedika en Yusuf ontmoeten Kameroen
Onyedika en Yusuf, de middenvelders van Club Brugge en Royal Antwerp FC, gaan de confrontatie aan met Kameroen. Nigeria wist in de groepsfase zeven punten te behalen en verloor nog niet. Kameroen kende een erg wisselvallige groepsfase en mag gezien worden als de underdog tegen het Nigeria van Onyedika en Yusuf.

Lazare Amani tegen regerend kampioen Senegal
Ivoorkust en Lazare Amani kropen door het oog van de naald naar de achtste finale. Het gastland krijgt gelijk een zeer hevige opdracht gepresenteerd met Senegal. Ivoorkust wist al tweemaal te verliezen en mag het nu in eigen land laten zien tegen het sterke Senegal dat als enige land nog foutloos is op het toernooi.

El Khannouss en Tissoudali gaan strijden met Zuid-Afrika
De laatste spelers uit de Jupiler Pro League zijn El Khannous namens Genk en Tissoudali namens Gent. De Atlasleeuwen staan in de achtste finale tegenover Zuid-Afrika. Marokko is nog niet helemaal los op het toernooi, maar presteert tot nu toe degelijk. Marokko is veruit de favoriet tegen Zuid-Afrika om door te stoten naar de kwartfinale.

Kayembe met Congo tegenover Egypte
Kayembe wist met Congo tweede te eindigen achter Marokko in de groepsfase van de Afrika Cup. Kayembe en Congo mogen het nu opnemen tegen Egypte, dat zonder sterspeler Mo Salah speelt. Een interessante match, vooral Egypte toont zich tot nu toe niet als het land dat al zeven keer eerder kampioen van Afrika werd.

Diawara en Konaté nemen het op tegen Equatoriaal-Guinea
Guinee werd derde in Groep C achter Senegal en Kameroen. Guinee wist wel vier punten te bemachtig en is door naar de achtste finale van de Afrika Cup. In de achtste finale wacht voor Guinee, Diawara en Konaté met Equatoriaal-Guinea een flinke opgave. Het land toonde zich in de groepsfase door als eerste te eindigen voor Nigeria en Ivoorkust.

Fortuna en Angola strijden tegen Namibië
Angola en Fortuna wisten zich ook te plaatsen voor de achtste finale van de Afrika Cup. Het land wist te verrassen door eerste te worden in de groepsfase met Burkina Faso, Mauritanië en Algerije. Algerije was de grote favoriet van de groep, maar het land werd laatste. Tegen Namibie wordt Angola gezien als de favoriet.