'Jutgla kan Club Brugge verlaten, Real Betis gaat voor Spaanse spits'

'Jutgla kan Club Brugge verlaten, Real Betis gaat voor Spaanse spits'

24 januari - 14:57
25

Club Brugge nam deze winter al afscheid van Tajon Buchanan en Romeo Vermant en ziet nu mogelijk ook Ferran Jutgla vertrekken. De Spanjaard kan namelijk terugkeren naar zijn thuisland.

Volgens Eleven Sports-commentator Michael Van Vaerenbergh staat Jutgla namelijk op het verlanglijstje van Real Betis. De Spaanse club zoekt door het vertrek van Borja Iglesias naar een nieuwe spits. Onder andere Serdar Azmoun (AS Roma) en Kelechi Iheanacha (Leicester City) werden genoemd, maar Jutgla geniet de voorkeur.

De Spaanse spits zal Club Brugge naar verluidt zo'n acht miljoen euro gaan opleveren. Iets meer dan de zes miljoen euro die Club Brugge er zelf voor heeft betaald. De Spanjaard was vorig jaar nog de spitsenleider bij Blauw-Zwart, maar heeft die plek dit seizoen verloren aan Igor Thiago.

Jutgla, die bij Club Brugge nog een contract tot medio 2026 heeft, speelde tot dusver 68 partijen voor de Bruggelingen. Daarin was hij goed voor achttien doelpunten en acht assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.