OFFICIEEL: Cercle doet nog eens zaakjes met Monaco rond aanvaller Efekele

OFFICIEEL: Cercle doet nog eens zaakjes met Monaco rond aanvaller Efekele

24 januari - 14:46
1

De banden tussen Cercle Brugge en AS Monaco zijn de laatste tijd wat minder zichtbaar dan voorheen, maar af en toe doen de West-Vlamingen graag nog eens beroep op de grote broer. Ook in deze wintermercato is dat het geval. De huurovereenkomst van Malamine Efekele is daar een uitstekend voorbeeld van.

Cercle heeft aangekondigd dat Efekele de komende vijf maanden in Brugge aan de slag zal gaan. De negentienjarige Fransman beschikt over een aanvallend profiel. Als rechtsbuiten kan hij goed uit de voeten, maar even graag operereert hij als schaduwspits, staat te lezen op de website van De Vereniging. Efekele haalde dit seizoen al tien keer de selectie van de A-ploeg van Monaco. Speelminuten vielen hem evenwel niet te beurt.

Die moet Efekele nu gaan zoeken bij Cercle. De nieuwkomer kan extra ondersteuning bieden aan Gouden Stier Kevin Denkey.  De huurovereenkomst (zonder aankoopoptie) lijkt te onderstrepen dat de Bruggelingen hun hoop op deelname aan de Champions' Play-Off nog niet laten varen hebben. Zelf staan ze momenteel op 32 punten. Hun eerste voorgangers, KRC Genk en Royal Antwerp FC, tellen er drie meer.

Efekele zal bij Cercle enkele oude bekenden tegen het lijf lopen. Met Félix Lemaréchal en Jordan Semedo Varela lopen er immers nog twee Monaco-huurlingen rond op Jan Breydel.