Van der Elst over Vermeeren (Antwerp) en Atlético: ‘Simeone kan vermoeiend zijn’

Van der Elst over Vermeeren (Antwerp) en Atlético: ‘Simeone kan vermoeiend zijn’

24 januari - 12:13
8

Wordt Arthur Vermeeren de vijfde Belg die zich waagt aan de Argentijnse voetbalmaniak Diego Simeone? In een interview laat Franky Van der Elst weten dat hij het jammer vindt dat Vermeeren de Belgische competitie verlaat, maar erkent dat Atlético Madrid een uitstekende keuze is voor de jonge speler. 

"Ik vind het als liefhebber van de Belgische competitie jammer dat het zo snel gaat. Zelfs al vind ik Atlético een goeie club voor Vermeeren”, aldus Van der Elst in Het Belang van Limburg. Johan Boskamp deelt zijn enthousiasme over Vermeeren's keuze voor Atlético Madrid. "In Spanje wordt gevoetbald. Engeland en Duitsland leken mij iets minder bij hem te passen. In Spanje ligt de nadruk meer op techniek. Dat past perfect bij hem." 

Echter, Boskamp is voorzichtig over Vermeeren's aanpassing aan Atlético. "Alleen weet ik niet of Vermeeren helemaal geknipt is voor Atlético”, klinkt het. “Het is toch een team waar het vooral draait om de mouwen opstropen en waarin creatieve spelers het altijd moeilijk hebben. Behalve Griezmann dan."

Franky Van der Elst relativeert Boskamp's twijfels en legt uit dat Atlético Madrid rauwer maar gevarieerder is dan Barcelona of Real Madrid. "Je weet nooit wat je zal krijgen. Het is er tactischer." Van der Elst benadrukt dat Vermeeren onder de leiding van Diego Simeone een waardevolle leerschool zal ervaren. "Al zal hij soms ook wel vermoeiend zijn, Simeone haalt het onderste uit de kan van zijn spelers. Zeker van zijn middenvelders."