Dwomoh eert Priske (ex-Antwerp): “Als je meer dan 28 haalt, ben je kapitein”

Dwomoh eert Priske (ex-Antwerp): “Als je meer dan 28 haalt, ben je kapitein”

24 januari - 11:43
3

In een openhartig interview met Het Nieuwsblad benadrukt Pierre Dwomoh de impact van Brian Priske, voormalig coach bij Antwerp, op zijn carrière en persoonlijke ontwikkeling. Dwomoh beschouwt Priske als zijn "tweede vader".

Opmerkelijk is het verhaal over het behalen van zijn rijexamen, waar Priske een weddenschap aanging. Dwomoh onthult. "Priske zei: 'Als je meer dan 28 op 50 haalt, krijg je de kapiteinsband.' Radja Nainggolan schoot in de lach, maar uiteindelijk haalde ik 33 en was ik kapitein in de volgende match. Een topervaring."

Dwomoh benadrukt niet alleen de rol van Priske maar prijst ook de staf van RWDM, met onder andere Claudio Caçapa, Igor De Camargo, en Anderson Luiz dos Santos Valiñas. Deze coaches geven hem het vertrouwen en de rust om zijn beste prestaties neer te zetten. 

Dwomoh erkent verder dat hij een speler is die vertrouwen nodig heeft en is ervan overtuigd dat hard werken en samen doorzetten cruciaal zijn in moeilijke tijden. “Nu het wat moeilijker gaat, moeten we vooral hard werken en sober zijn om er samen door te geraken”, besluit Dwomoh.