Demir over Overmars en Antwerp: “Ook als dochter dickpic van Marc krijgt?”

Demir over Overmars en Antwerp: “Ook als dochter dickpic van Marc krijgt?”

24 januari - 11:27 Laatste update: 12:43
66

Antwerp heeft publiekelijk haar steun betuigd aan Marc Overmars, ondanks de wereldwijde sanctie van de FIFA en de controversiële steunbetuigingen van supporters. In een opvallende move heeft de club een spandoek met de tekst 'Overmars, voor altijd achter je' getoond.

Deze actie leidde tot kritiek van Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Zuhal Demir. De minister noemde het een "slag in het gezicht van de slachtoffers" en uitte haar ongenoegen over voetballers en supporters die hun steun betuigen aan iemand veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag.

‘Voetballers en supporters die achter een man gaan staan die veroordeeld werd voor grensoverschrijdend gedrag bij meerdere vrouwen, ik heb daar zo mijn vragen bij’, lezen we in Het Laatste Nieuws. ‘Zouden ze dat ook zeggen als hun zus of dochter een dickpic van Marc zou toegestuurd krijgen? Of zouden ze dan helemaal 'hooligan gaan' op Marc?’

Antwerp laat weten het resultaat van het beroep van Overmars te respecteren en benadrukt dat de steun aan de persoon gebaseerd is op de ervaring van de afgelopen twee jaar. Het statement concludeert met het vertrouwen dat de club in de toekomst kan blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving.