Leye gelooft erin: Seraing heeft wat nodig is om zichzelf te redden”

Leye gelooft erin: "Seraing heeft wat nodig is om zichzelf te redden”

24 januari - 11:01
4

Na de formele aankondiging van Mbaye Leye als de nieuwe coach van RFC Seraing, deelde de Senegalees zijn visie met de pers. Leye, die de taak heeft om de club in de Challenger Pro League te handhaven, sprak vol vertrouwen over zijn nieuwe uitdaging. 

"Hier zat ik op te wachten, het plezier om weer te coachen. Het is een grote uitdaging voor mij. Seraing is een club met een lange geschiedenis en veel karakter. Dat past perfect bij me," aldus Leye, geciteerd door RTBF.

De voormalige Standard-coach, die eerder ook bij Zulte-Waregem actief was, reageerde snel op het aanbod van Seraing. "Ik ben er klaar voor om Seraing te helpen bij de profs," vervolgde Leye. "Ik ben ervan overtuigd dat met het huidige potentieel en de spelers die naar verwachting voor het einde van de zomertransfer window zullen arriveren, het team heeft wat nodig is om zichzelf te redden."

Met het bewustzijn van de tijdslimiet van slechts dertien wedstrijden in de Challenger Pro League, benadrukt Leye het belang van het snel behalen van punten. Hij kijkt alvast uit naar de thuiswedstrijd tegen Lierse als een kans om een sterke start te maken op weg naar overleving.