8e finale Asian Cup, Standard, Westerlo, Charleroi zijn vertegenwoordigd

8e finale Asian Cup, Standard, Westerlo, Charleroi zijn vertegenwoordigd

23 januari - 23:58 Laatste update: 24 januari - 10:30

Naast Standard en KVC Westerlo heeft ook Sporting Charleroi zich via een speler gemeld in de achtste finale van de Asian Cup. Oday Dabbagh plaatste zich met Palestina voor de achtste finale van de Asian Cup door met 0-3 van Hong Kong te winnen. Dabbagh was van groot belang voor Palestina, de spits van Charleroi maakte maar liefst twee doelpunten.

Qatar foutloos en geen tegendoelpunten
In Groep A zijn Qatar en Tadzjikistan zeker van de achtste finale van de Asian Cup. Qatar heeft een foutloze reeks neergezet zonder een tegendoelpunt te krijgen. In deze groep zien we geen spelers vanuit de Jupiler Pro League terug. In Groep B komen we de eerste spelers vanuit de Jupiler Pro League tegen bij Australië.

Australië met Kemphaan en Rouche
Australië heeft zich gekroond tot groepshoofd van Groep B door na drie gespeelde matchen zeven punten te behalen. Bij Australië zijn Rouche Aiden O’Neill en Kemphaan Jordan Bos actief. Naast Australie is ook Oezbekistan zeker van de volgende ronde in Groep B. Syrië maakt ook nog kans om door te gaan vanaf de derde plek.

Palestina en belangrijke Dabbagh zijn al zeker
In Groep C zijn er drie landen zeker van de achtste finale van de Asian Cup. Iran was foutloos en de Verenigde Arabische Emiraten en Palestina behaalden allebei vier punten. De Verenigde Arabische Emiraten werden tweede, waardoor ze zeker door zijn. Palestina en Dabbagh zijn ook zeker, omdat ze al twee andere nummers drie achter zich laten, dit zijn China en Syrië.

Veel JPL-spelers bij Japan
De andere landen die al zeker zijn van de achtste finale van de Asian Cup zijn Irak en Saoedi-Arabië. Op dit moment is het Jupiler Pro League-gehalte beperkt in de achtste finale van de Asian Cup. Vooral wanneer Japan kan doorstoten naar de achtste finale gaat het gehalte met Jupiler Pro League-spelers weer omhoog. Bij Japan zitten Tsuyoshi Watanabe (KAA Gent), Zioon Suzuki (STVV) en Koki Machida (Union SG) in de selectie.