'RWDM blijft versnellen op transfermarkt, aanwinsten vijf en zes zijn op komst'

'RWDM blijft versnellen op transfermarkt, aanwinsten vijf en zes zijn op komst'

23 januari - 23:46
1

Toeval of niet, maar het bestuur van RWDM lijkt de (verwerpelijke) boodschap van de harde kern in de oren geknoopt te hebben. De promovendus doet er alles aan om winterse versterking aan boord te halen. Nadat dinsdag Tayo Adaramola werd voorgesteld, is het werk nog niet klaar.

Volgens L'Avenir wil RWDM deze wintermercato immers nog minstens twee extra versterkingen erbij halen. De krant plakt daar meteen ook gezichten op. Thibaud Verlinden moet de overstap maken van K. Beerschot V.A., de (gedeelde) koploper uit de Challenger Pro League. Met twee doelpunten en vijf assists is de 24-jarige aanvaller van waarde op het Kiel. Het is dan ook de vraag of De Ratten hem willen laten gaan.

Daarnaast moet Christ Makosso de achterlijn van RWDM komen versterken. Die kreeg de voorbije weken af te rekenen met blessureleed. Makosso is pas negentien, maar heeft blijkbaar indruk gemaakt bij het Franse FC Sochaux. In de derde klasse had de Congolese verdediger al zes keer een basisplek te pakken.

Als RWDM de transfers van Makosso en Verlinden weet af te ronden, zouden zij versterkingen nummer vijf en zes zijn uit deze winterperiode. Eerder haalden de Brusselaars niet alleen Adaramola binnen, maar ook David Sousa en Philipe Sampaio (allebei Botafogo) en Mamadou Sarr van Olympique Lyon.