Union juicht stiekem: Algerije van Amoura nu al uitgeschakeld, Koita juicht erom

Union juicht stiekem: Algerije van Amoura nu al uitgeschakeld, Koita juicht erom

23 januari - 23:15 Laatste update: 23:32
8

Het Algerije van Mohamed Amoura is dinsdagavond gestrand in de groepsfase van de Afrika Cup, door een nederlaag tegen het Mauritanië van Aboubakary Koita. Daardoor mag Union Saint-Gilloise haar goudhaantje snel opnieuw in Brussel verwachten. Burkina Faso en groepswinnaar Angola zijn al zeker door naar de achtste finales.

Algerije - Mauritanië: 0-1
Algerije moest winnen om de Afrika Cup-deelname te redden, maar faalde jammerlijk. Mauritanië boekte ten koste van de tweemalig toernooiwinnaar de eerste zege in de groepsfase. Koita (Sint-Truiden) startte in de basis, maar Yali Dellahi eiste de hoofdrol op. Hij maakte tien minuten voor rust het enige doelpunt. De vechtlust die de Mauritaniërs aan de dag legden, was bijzonder om te zien.

In de tweede helft volgden aan beide zijden nog enkele huizenhoge kansen, maar scoren lukte niet meer. Daardoor is Algerije onverbiddelijk uitgeschakeld. De eindwinnaar van 2019 eindigt als laatste in poule D. Mauritanië pikt dat plekje voor de achtste finales met plezier in. Darmee schrijven Koita en co geschiedenis: nooit eerder geraakte het land in die fase van het toernooi. 

Angola - Burkina Faso: 2-0
Angola versloeg Burkina Faso en plaatst zich enigszins verrassend als groepswinnaar voor de achtste finales. Mabululu en Zini maakten de goals. Bij Burkina Faso startte Hervé Koffi (Sporting Charleroi) opnieuw als doelman, maar hij moest zich dus wel twee keer omdraaien. Ook Hassane Bandé en Issa Kaboré (allebei ex-KV Mechelen) kregen minuten.