Romano: 'Dendoncker op weg naar de Serie A om bij Napoli te voetballen'

Romano: 'Dendoncker op weg naar de Serie A om bij Napoli te voetballen'

23 januari - 17:54 Laatste update: 19:11
9

In een recent rapport van Gianluca Di Marzio wordt onthuld dat Napoli dicht bij het afronden van een deal is om Leander Dendoncker over te nemen van Aston Villa. Dendoncker, die in de zomer van 2022 overkwam van Wolverhampton Wanderers, heeft bij Aston Villa vaak genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht lijkt nu op zoek te zijn naar nieuwe uitdagingen.

Napoli presenteert zich als dé grote geïnteresseerde. De geruchten over contacten tussen de twee clubs, die in Engeland de afgelopen uren de ronde deden, zijn nu door Di Marzio bevestigd, en Napoli lijkt serieus te overwegen om de Belgische middenvelder aan hun selectie toe te voegen. Napoli en Aston Villa staan op het punt een deal te sluiten voor de tijdelijke verhuur van Leander Dendoncker, met een koopoptie waarvan wordt verwacht dat de vergoeding rond de €10 miljoen zal liggen.

De mogelijke overgang van Dendoncker naar Napoli komt op een moment dat de Italiaanse club zich actief bezighoudt met versterkingen in de verdediging, waarbij Udinese's Perez ook in beeld is. Als deze deal doorgaat, zou het niet alleen een kans zijn voor Dendoncker om meer speeltijd te krijgen, maar het zou Napoli ook voorzien van extra middenveldervaring en diepte. 

Update:

Ook Fabrizio Romano heeft gemeld dat de transfer bijna rond is.