STVV-doelman Suzuki slachtoffer van racisme bij Asian Cup: ''Ik ben ontzet''

STVV-doelman Suzuki slachtoffer van racisme bij Asian Cup: ''Ik ben ontzet''

23 januari - 16:25 Laatste update: 16:28
13

Zion Suzuki is het doelwit van racisme geworden tijdens de Asian Cup. De doelman van STVV, die voor Japan onder de lat staat, ontving na de nederlaag tegen Irak berichten met racistische inhoud. Bondscoach Hajime Moriyasu was hierdoor geschokt.

Suzuki, wiens vader Ghanees-Amerikaans is en wiens moeder Japans, kan rekenen op steun. ''Ik schaam me erg en ben ontzet dat Zion racistisch bejegend is. Ik zal hem op alle mogelijke manieren steunen om ervoor te zorgen dat hij volledig gefocust blijft'', vertelde de Japanse bondscoach volgens Het Belang van Limburg.

Volgens de bondscoach moet er een streep getrokken worden door discriminatie. ''Ik vind dat discriminatie in geen geval mag gebeuren. Iedereen moet de mensenrechten respecteren'', aldus Moriyasu.

Suzuki speelt met Japan op woensdag de derde groepswedstrijd tegen Indonesië. Momenteel heeft Japan 3 punten uit 2 wedstrijden behaald tijdens de Asian Cup.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.